Снимка БулфотоАвтомобилните части втора употреба  вече ще имат досие, в

...
Снимка БулфотоАвтомобилните части втора употреба  вече ще имат досие, в
Коментари Харесай

Авточастите втора ръка вече с досие заради апаши и ментета

Снимка Булфото

Автомобилните елементи втора употреба  към този момент ще имат досие, в което ще са разказани техният генезис, година на произвеждане, както и по кое време са били свалени от колата. Това плануват промени в Закона за пътните транспортни средства, които са качени за публично разискване. Вносител е Министерството на превоза и осведомителните технологии, заяви trafficnews.bg .

 

Според претекстовете, които са залегнали в предложенията, сходни елементи с неразбираем генезис са рискови, както за придвижването по пътищата, по този начин и за околната среда.

 Промените би трябвало да понижат и търговията в сивия бранш, както и да понижат риска от продажба на разглобени крадени коли, което е честа процедура на автоапашите.

„ Не са уредени публичните връзки, свързани с осъществяването на покупко-продажби с използвани елементи за моторни транспортни средства. Това от една страна въздейства на сигурността на транспортните средства, след влагането в тях на използвани елементи, а въпреки това основава предпоставки за замърсяване на околната среда. Регламентирането на тези публични връзки би основало предпоставки за гаранция на качеството и произхода на предлаганите елементи “, стимулират се вносителите.

В предложенията е заложено и всички търговци на части втора употреба да се записват, с цел да може да се реализира надзор върху тях. Те би трябвало да разполагат както с документи на частите, по този начин и със документ за генезис. Ще са длъжни и да издават касови бележки при продажбата им, както и да разполагат с фактури и документи, че са ги закупили легално, а не са свалени от крадени коли.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР